Riz b Halep

 

Hur man lagar Riz b Halep

 

Ingredienser:

  • 2 dl långkornigt ris (helst Basmati)
  • 250 g köttfärs (nöt- eller lammfärs)
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2,5 dl vatten eller buljong
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk sju kryddor (libanesisk blandning) eller en blandning av svartpeppar, kanel och kryddpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mandlar, pinjenötter eller pistasch.

Instruktioner:

  1. Skölj riset noggrant i kallt vatten och låt det rinna av.
  2. Hetta upp en kastrull med 1 msk smör eller olja. Stek nötterna tills de blir gyllene och ställ dem åt sidan.
  3. I samma kastrull, tillsätt ytterligare 1 msk smör eller olja och fräs löken tills den blir mjuk.
  4. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med kanel, sju kryddor och salt.
  5. Tillsätt det avrunna riset till köttet och blanda väl så att riset får smak av kryddorna.
  6. Häll på buljong eller vatten, koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock i cirka 15 minuter, eller tills riset är mjukt och vätskan absorberad.
  7. Fluffa riset med en gaffel och blanda i de rostade nötterna.
  •  

Servera varmt, gärna med en klick naturell yoghurt vid sidan.

Smaklig måltid! 😊🥙✨

Kontakta oss!

Läcker, mångsidig, rik, hälsosam och utsökt.

Address

Mandolingatan 29
Västra Frölunda

Phone

Email Address

e.nouidr@gmail.com

Business Hours

Måndag till Fredag: 20:00 till 22:00
LÖR: 10:00 till 17:00