Asabea Zeinap

 

Hur man lagar Asabea Zeinap

 

Ingredienser 

  • 2 koppar vetemjöl
  • 1/4 kopp semolina (durumvete)
  • 1/4 kopp mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tesked vaniljsocker
  • 1/4 kopp smält smör eller vegetabilisk olja
  • En nypa salt
  • Friteraolja (till fritering)

För sockerlag :

  • 1 kopp socker
  • 1/2 kopp vatten
  • 1 tesked citronsaft
  • En liten skvätt rosenvatten eller apelsinblomsvatten (valfritt)

Instruktioner

 

  • Förbered sockerlagen:

    • Blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp och rör tills sockret löser sig.
    • Tillsätt citronsaften och koka i 10 minuter tills sockerlagen tjocknar något. Tillsätt rosenvatten eller apelsinblomsvatten om du vill ha en extra aromatisk smak. Låt den svalna.
  • Förbered degen:

    • I en stor skål, kombinera mjöl, semolina, bakpulver, vaniljsocker och en nypa salt.
    • Tillsätt ägget, mjölk och smält smör, och blanda tills du får en mjuk, elastisk deg.
    • Om degen känns för klibbig, tillsätt lite mjöl tills den får rätt konsistens.
  • Forma Asabea Zeinap:

    • Ta små bitar av degen och rulla dem till små längder, ungefär 5 cm långa.
    • Forma dem till små spiraler eller ringar genom att vrida ändarna mot varandra, eller skapa en lång fingerform om du vill.
  • Fritera:

    • Värm olja i en stekpanna eller fritös till medelhög värme.
    • Fritera Asabea Zeinap i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga.
    • Ta upp dem och lägg dem på ett papper för att rinna av.
  • Täck med sockerlag:

    • När de friterade bitarna fortfarande är varma, doppa dem snabbt i den kalla sockerlagen så att de blir täckta och får en glansig yta.

Servering:

 

Låt dem svalna något och servera som en söt efterrätt. De är bäst när de är färska och lite varma.

Smaklig måltid! 😊🥙✨

Kontakta oss!

Läcker, mångsidig, rik, hälsosam och utsökt.

Address

Mandolingatan 29
Västra Frölunda

Phone

Email Address

e.nouidr@gmail.com

Business Hours

Måndag till Fredag: 20:00 till 22:00
LÖR: 10:00 till 17:00