Gröna Bönor

 

Hur man lagar Gröna Bönor

 

Ingredienser:

  • 500 g gröna bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 tomater, skalade och hackade (eller 1 burk krossade tomater)
  • 1 tesked tomatpuré
  • 1 tesked spiskummin
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1/2 tesked kanel
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1/2 tesked socker (valfritt, för att balansera syran från tomaterna)
  • 2,5 dl vatten (eller grönsaksbuljong)
  • Färsk persilja (för garnering)

Instruktioner:

  1. Förbered bönorna: Skär av ändarna på de gröna bönorna och dela dem i mindre bitar om du vill. Koka bönorna i saltat vatten i 5-7 minuter tills de är lite mjuka, men fortfarande har en fast konsistens. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

  2. Stek lök och vitlök: Värm olivoljan i en stor stekpanna eller kastrull på medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blir mjuk och gyllene (ca 5 minuter). Lägg till den hackade vitlöken och fräs ytterligare 1 minut.

  3. Tillsätt tomater och kryddor: Lägg till de hackade tomaterna (eller krossade tomater) och tomatpurén. Låt koka i ca 10 minuter tills tomaterna har mjuknat och blandningen har blivit en tjock sås. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, kanel, salt, peppar och eventuellt socker för att balansera syran.

  4. Tillsätt bönorna och vatten: Lägg i de förkokta bönorna och häll på vatten (eller buljong). Rör om, täck och låt sjuda på låg värme i cirka 20-30 minuter, så att smakerna blandas och bönorna absorberar såsen.

  5. Avsluta och servera: Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk hackad persilja innan servering.

Serveringstips:

Servera gärna de syriska gröna bönorna som en huvudrätt med ris eller som tillbehör till kött eller grillad fisk. Rätten är både mättande och full av smak!

Smaklig måltid! 😊🥙✨

Kontakta oss!

Läcker, mångsidig, rik, hälsosam och utsökt.

Address

Mandolingatan 29
Västra Frölunda

Phone

Email Address

e.nouidr@gmail.com

Business Hours

Måndag till Fredag: 20:00 till 22:00
LÖR: 10:00 till 17:00