Halawet Aljibin

 

Hur man lagar Halawet Aljibin

 

Ingredienser :

  • För degen:

    • 2 koppar vetemjöl
    • 1/2 kopp majsstärkelse
    • 1 kopp mjölk
    • 1/2 kopp socker
    • 1/4 kopp smör eller ghee
    • 1 tesked bakpulver
    • 1/2 kopp vatten
    • 1 tesked vaniljsocker

    För fyllningen:

    • 1 kopp mozzarellaost eller ricotta (du kan blanda för en bra textur)
    • 1/4 kopp socker (kan justeras efter smak)

    För sockerlag:

    • 1 kopp socker
    • 1/2 kopp vatten
    • 1 tesked citronsaft
    • 1/2 tesked rosenvatten eller apelsinblomsvatten (valfritt)

    För dekoration:

    • Krossad pistage (valfritt, för extra smak och dekoration)

    Instruktioner:

    1. Förbered sockerlagen:

    • I en kastrull, blanda socker och vatten. Koka upp på medelhög värme och rör tills sockret lösts upp.
    • Tillsätt citronsaft och låt sockerlagen sjuda i cirka 10 minuter tills den blir något tjockare.
    • Ta bort från värmen och tillsätt rosenvatten eller apelsinblomsvatten om du vill ge den en extra arom.
    • Låt sockerlagen svalna helt.

    2. Förbered fyllningen:

    • I en skål, blanda mozzarella eller ricotta med 1/4 kopp socker. Blanda tills det blir en jämn och krämig fyllning. Ställ åt sidan.

    3. Förbered degen:

    • I en kastrull, blanda vetemjöl, majsstärkelse, mjölk och vatten.
    • Värm blandningen på medelhög värme och rör om kontinuerligt tills degen börjar tjockna.
    • När blandningen börjar bli krämig, tillsätt smör eller ghee och bakpulver. Fortsätt att röra tills degen blir mjuk och elastisk.
    • Tillsätt vaniljsocker för extra smak. Rör om tills allt är väl blandat.

    4. Forma och fyll Halawet Aljibin:

    • Ta små bitar av degen och platta ut dem till en rund eller oval form (ungefär storleken på en liten platta).
    • Lägg en sked av fyllningen i mitten av varje degbit och vik degen runt fyllningen för att skapa en liten rulle eller paket. Förslut kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut under tillagning.

    5. Koka Halawet Aljibin:

    • Koka upp vatten i en stor kastrull. Sänk värmen till medelhög.
    • Lägg försiktigt i de fyllda degbitarna och koka i cirka 10-15 minuter, eller tills de är genomkokta och degen känns mjuk och elastisk.
    • Ta upp de kokta Halawet Aljibin från vattnet och lägg dem på en tallrik.

    6. Häll sockerlagen:

    • Häll den kalla sockerlagen över de varma Halawet Aljibin så att de får en härlig söt och sirapsliknande yta.

    7. Dekorera och servera:

    • Om du vill, strö över krossad pistage eller andra nötter för extra smak och dekoration.
    • Låt Halawet Aljibin stå i några minuter för att suga upp sockerlagen och svalna innan servering.

Smaklig måltid! 😊🥙✨

Kontakta oss!

Läcker, mångsidig, rik, hälsosam och utsökt.

Address

Mandolingatan 29
Västra Frölunda

Phone

Email Address

e.nouidr@gmail.com

Business Hours

Måndag till Fredag: 20:00 till 22:00
LÖR: 10:00 till 17:00